– „Pe aripile vântului”, film de Victor Fleming (1939)
Cea mai iubită poveste hollyoodiană a fost re-masterizată digital pentru cea de a 65-a aniversare, folosind elemente audio și video restaurate din pelicula originală. Discurile 3 și 4 ale acestui DVD conțin documentare despre procesul de restaurare al peliculei, despre construirea legendei acestui film, amintirile actorilor despre personajele interpretate de ei, precum și comentarii ale criticilor de film.
– „În inima mării”, film de Ron Howard (2015)
În iarna anului 1820, nava Essex, originară din New England, a fost atacată de o creatură despre care nimeni nu a crezut că este reală. «Monstrul marin» era o balenă de dimensiuni uriașe dotată cu o inteligență asemănătoare celei umane. Povestea acestui dezastru maritim l-a inspirat pe Herman Melville să scrie faimosul roman «Moby Dick», însă cartea nu a relatat decât jumătate din cele întâmplate. Acest film ne va aduce întreaga dramă prin care echipajul a înfruntat furtunile, înfometarea și disperarea, lucruri care l-au determinat să facă fapte incredibile pentru a supraviețui. Ron Howard regizează această poveste uimitoare, bazată pe bestsellerul semnat de Nathaniel Philbrick, «În inima mării : Tragedia vasului Essex», carte aflată, de asemenea, în colecțiile bibliotecii.
– „Gypsy” (1962), un film clasic muzical, regizat de Mervin LeRoy, în care veți simți magia epocii de aur a Broadway-ului în toată splendoarea ei. Alături de cunoscuta Natalie Wood, se remarcă și Rosalind Russell, a cărei prestație în acest film a fost recompensată cu un Glob de Aur, la categoria cea mai bună actriță.
– „Shutter Island”, film de Martin Scorsese (2010)
Regizorul Martin Scorsese, laureat al Premiului Oscar, face din nou echipă cu Leonardo DiCaprio în acest thriller care îți dă fiori. Când inspectorul Teddy Daniels (DiCaprio) ajunge la azilul pentru criminali cu probleme psihice de pe insula Shutter, ceea ce pornește ca o investigație de rutină, capătă rapid o întorsătură sinistră. Pe măsură ce investigația progresează și Teddy descoperă mai multe adevăruri șocante despre insulă, își dă seama că există locuri care nu te mai lasă să pleci. Vă recomandăm filmul dar și cartea aflată, de asemenea, în colecțiile bibliotecii!
Vino la Bibliotecă, la Secția Mediatecă, și vei găsi aceste filme și multe alte noutăți!

Leave a Reply