Secția pentru copii este spațiul special dedicat copiilor și adolescenților.

Colecțiile sale cuprind peste 64000 de unități de bibliotecă, cărți și reviste, atât cu acces liber la raft, cât și pentru studiu, în cadrul secției.

Împrumutul la domiciliu este cu acces liber la raft, iar fondul cuprinde bibliografie școlară obligatorie, noi apariții editoriale pentru copii din literatura română și universală, dar și lucrări din alte domenii ale cunoașterii, cărți ilustrate, cărți în limbi străine, lucrări de pedagogie, psihologia copilului, metodică și didactică.

Fondul destinat studiului în cadrul secției cuprinde: enciclopedii, dicționare, antologii, culegeri, dar și reviste, vechi și noi : Luminița, Licurici, Arici Pogonici, Pif, Cutezătorii, Știință și tehnică, Lumea magazin, Gazeta matematică, Universul cărții,Start spe viitor, Universul copiilor, Tehnium, Racheta cutezătorilor, Șoimii patriei, Rahan, Arborele lumii, National Geografic Junior, 100 de personalități, Prima enciclopedie completă. Lumea aviației.

Tot în cadrul Secției pentru copii se află Raftul mămicilor, care conține atât literatură cât și lucrări despre educarea copiilor, destinate părinților și profesorilor.

Secția pentru copii, prin parteneriatele pe care le are cu școlile și grădinițele din oraș, organizează activități pe diferite teme, ateliere și ore de lectură. Programarea activităților se face la telefon: 0722599932 sau direct la bibliotecă. În acest scop biblioteca pune la dispoziția cadrelor didactice spațiu și alte resurse (cărți, acces internet, calculatoare).

Pentru întrebări și informații suplimentare puteți suna la telefon: 0722599932, persoană de contact Ștefan Pleșoianu – șef serviciu.

 

Întreabă bibliotecarul!

Serviciul Comunicarea colecțiilor

Secția de Împrumut copii

Cu toții ne dorim ca cei mici să citească mai mult. Părinți, bunici, profesori, bibliotecari ne întrebăm ce putem face în acest sens. Apropierea copiilor de carte, de lectură nu este întotdeauna cel mai ușor lucru, dar împreună trebuie să reușim.

Copiii au nevoie de un mediu atractiv pentru a fi creativi, independenți, sociabili și informați, iar o bibliotecă modernă trebuie să asigure celor mici condiții de studiu, lectură, joacă, interacțiune și comunicare.

Secția pentru copii a bibliotecii noastre a început de câțiva ani un proces de modernizare a spațiului destinat copiilor, prin schimbarea mobilierului și completarea colecțiilor cu noi apariții editoriale. Pentru a crea o atmosferă caldă, atrăgătoare, în care copii să-și dorească să vină și să-și petreacă timp, vă invităm să vă alăturați nouă, cu idei,  donații sau sponsorizări.

Ne-am gândit că un spațiu prietenos, asemănător celui de acasă, în care copiiise pot așeza confortabil în fotolii puf, cu cartea preferată în mână ar fi un bun început.

De ce petrecerea timpului la bibliotecă este un lucru bun? Din mai multe puncte de vedere. Beneficiile sunt atât pentru copii, cât și pentru părinți si bunici. Cei mici sunt familiarizați cu cartea, cu lectura, li se cultivă gustul de a citi, de a socializa cu alți copii de vârsta lor, într-un mod degajat și într-un alt spațiu decât cel al școlii. Părinții și bunicii pot petrece și ei un timp plăcut, să iasă din rutina unei zile obișnuite, să petreacă timp pentru ei, să-și aleagă cărți, să răsfoiască reviste, enciclopedii sau alte materiale. În acest scop, noi, bibliotecarii Secției pentru copii am amenajat un Raft al mămicilor pe care avem grijă să-l actualizăm periodic.

Vă rugăm să ne susțineți  în demersul de a crea un spațiu cât mai atrăgător pentru copii și a ne putea actualiza colecțiile bibliotecii cât mai des cu noile apariții editoriale.  Am gândit în acest sens câteva pachete ce conțin piese de mobilier și cărți pe care cei mici le solicită în mod frecvent bibliotecii.

Dacă doriți să obțineți mai multe informații nu ezitați să ne contactați pe pagina de facebook sau telefonic, la numărul 0722599932.

   

Pachete de sponsorizare pentru Secția Copii si Tineret

PACHET  1:    300 RON

 1 fotoliu – puf preț estimativ – 200 lei (www.fabricadepufi.ro/fotoliu-puf-eco-)
R.J. Palacio –Pasăreaalbă, Editura Arthur ; prețestimativ-  35 lei
Brubaker Bradley – Războiul care mi-a salvat viața, Editura Arthur; preț estimativ- 38 lei
Brubaker Bradley – Războiul care m-a invățat să trăiesc, Editura Arthur; preț estimativ- 27 lei

PACHET 2:   506 RON

1 fotoliu – puf; preț estimativ- 200 lei (www.fabricadepufi.ro/fotoliu-puf-eco-)
Covor pentru spații destinate copiilor; preț estimativ – 200 lei
https://www.inlea.ro/index.php?route=product/product&product_id=22274&gclid=CjwKCAiAjoeRBhAJEiwAYY3nDMf4CfqxbhjfqZKzcYwXDRHLfZBQ_tUtc0H_RB-ah0CVKeO19IkOcRoCYv4QAvD_BwE
Agatha Christie – O supradoză de moarte, Editura Litera; preț estimativ- 30 lei
Agatha Christie – Nemesis, Editura Litera ; preț estimativ-21 lei
Brad Wilcox – Cum să imbrățișezi un arici, Editura Meteor Press ; preț estimativ- 21 lei
Ruta Sepetys – O mare de lacrimi, Editura Epica; preț estimativ-22 lei
Hans Joachim Schadlich – Hoțul de cuvinte, Editura Paralela 45; preț estimativ- 12 lei

Leave a Reply