? Cea mai vândută carte a editurii Humanitas Fiction la ediția din 2022 a Târgului de carte Gaudeamus a ajuns și în biblioteca noastră: „Dacă pisicile ar dispărea din lume” de Genki Kawamura, apărută în cunoscuta colecție „Raftul Denisei”.
„O meditație despre viață, iubire, înstrăinarea familiilor și despre ce rămâne după ce murim, scrisă cu optimism și multă emoție. Mesajul lui Genki Kawamura este cât se poate de clar, fără a deveni didactic: privește în jurul tău, bucură-te de cei care te iubesc și profită de viață.“(The Guardian)
? „Alfabetul doamnelor : de la doamna B. la doamna T.” de Ioana Pârvulescu, Humanitas, 2021.
„Cartea oferă o tipologie a personajelor feminine din literatura română, de la doamna B. a lui Negruzzi la doamna T. a lui Camil Petrescu. Combină critica și istoria literară cu istoria mentalităților, sociologia cu istoria culturală, experiența de viață cu cea de bibliotecă: în fond cam tot ce folosim când citim și judecăm literatura, fără mânie și părtinire.” (Ioana Pârvulescu)
? „Melancolia” de Mircea Cărtărescu, Humanitas, 2021.
„Melancolia e una dintre cărțile mele de suflet, la care țin enorm. Cred că nicăieri nu sunt eu însumi, cel de-acum, mai mult decât aici, în paginile ei.” (Mircea Cărtărescu)
? „Jurnalul lui 66 : Noaptea în care am ars” de Alexandra Furnea, Humanitas, 2022
„Jurnalul lui 66 s-a născut din dorința și nevoia de a spune adevărul despre incendiul din clubul Colectiv și despre ceea ce i-a urmat” (Alexandra Furnea)
Vino la Bibliotecă, la Secțiile de Împrumut și vei găsi aceste cărți și multe alte noutăți!

Leave a Reply