Biblioteca Județeană: ,,I. N. Roman” Constanța continuă activitățile din cadrul  Parteneriatului Educațional Internațional: ,,Prietenia pe o sfoară”, ediția a X-a (aprilie-iulie 2022).

Acest parteneriat este inițiat de Biblioteca Județeană ,,George Barițiu” Brașov, în anul 2013 pentru a celebra ,,Ziua Internațională a Cărții pentru copii”. Acțiunile sunt dedicate promovării literaturii pentru copii și stimulării interesului pentru lectură, a celor mici.

Tema propusă în acest an este:,,Micul prinț”, de Antoine de Saint-Exupery.

Două grupe  de la Grădinița cu orar prelungit nr. 6, Constanța, însoțite de cadrele didactice: Minea Bianca, Holbură Alexandra, Velea Maria și Dragoș Andreea au venit în vizită la Biblioteca Județeană, unde s-au familiarizat cu Secția pentru copii și cu Ludoteca.

Bibliotecarii, Becheanu Elena, Codreanu Diana, Dima Iulia, Condur Emilia și Postelnicu Mirela le-au citit fragmente din ,,Micul prinț” de Antoine de Saint-Exupery, iar copiii au colorat imagini din poveste.

Parteneriatul se desfășoară în mai multe etape. Secția pentru copii și Ludoteca organizează ateliere de lectură și desen cu copii de la grădinițe și școli, apoi desenele sunt expuse pe o sfoară, în bibliotecă. Fotografii din timpul activităților de lectură și cu expoziția realizată vor fi expediate prin poșta electronică, Bibliotecii Județene Brașov, inițiatoarea proiectului.

Leave a Reply