Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța organizează joi, 23 iunie, la ora 18.00, în Aula Bibliotecii, o masă rotundă având-o ca invitată pe cunoscuta jurnalistă constănțeană, prestigios om de radio, Steliana BAJDECHI, autoarea cărții Timpul regăsirii. Fiii Avdellei (Eikon, 2018), în dialog cu prof. univ. dr. habil. Angelo MITCHIEVICI, directorul Bibliotecii.
Ce înseamnă tradiția și de ce aromânii o așează la mare cinste, trăiesc în acord cu tradiția? Ce înseană tradiția în raport cu familia și care sunt figurile tutelare ale familiei din care provine autoarea? Ce înseamnă să trăiești din memoria strămoșilor, a familiei, în cunoștință de un loc în care ei au trăit, dar tu nu ai trăit? Unde este patria pentru un aromân? Ce semnificație are dialectul vorbit în familie și care este relația lui cu limba română curentă? Cum intră aromânii în istorie, care sunt valorile pe care le promovează? Ce înseamnă să fi aromân și ce înseamnă Constanța, Dobrogea pentru aromâni? Ce ne poate spune jurnalistul cultural despre o carieră prestigioasă, care au fost provocările cele mai importante ale profesiei? La toate aceste întrebări, dar și la altele, vom încerca un răspuns în dialogul pe care-l propunem.
Masa rotundă se încheie cu o sesiune de autografe, iar Steliana Bajdechi va intra în dialog cu cititorii săi.
Evenimentul face parte dintr-o serie de mese rotunde și lansări de carte care vor avea loc, pe tot parcursul lunii iulie, în Aula Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța, promovând atât autorii Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România, cât și autori prestigioși din țară.
Evenimentele organizate în cadrul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța sunt promovate atât pe website-ul instituției, https://bjconstanta.ro/, cât şi pe pagina de Facebook a acesteia.

Leave a Reply