Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța, cu sediul pe str. Mircea cel Bătrân, nr. 104 A, organizează Miercuri, 24 mai 2023, ora 12, în Aula Bibliotecii, lansarea volumului de critică literară „Orizontul cărților, vol. II” (Editura Ex Ponto, 2021) al scriitoarei Marina CUȘA. Vor lua cuvântul prof. univ. dr. habil Angelo Mitchievici, dr. Corina Apostoleanu și scriitorul Ovidiu Dunăreanu.
Marina Cușa a debutat editorial în 2009, cu volumul ,,Poemele mature”, conceput ca un elogiu adus figurii paterne. A scris poezie și proză, rezultatele fiind notabile. Cu volumul ,,Întâlnire virtuală”, (Ex Ponto, 2012) a primit Premiul pentru debut în roman al Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România; cu volumul ,,Gradina japoneză” (Ex Ponto, 2017) a primit Premiul pentru lirică de inspirație tradițională japoneză la Concursul Național Virgil Caraivan.
Devenită membră a Uniunii Scriitorilor din 2017, a fost o prezență publicistică activă în revistele de cultură constănțene Ex Ponto, Agora, InterArtes, Datina, manifestând interes și pentru cărțile colegilor de breaslă literară. În 2016 și 2021 își reunește cronicile și eseurile dedicate literaturii dobrogene în două volume intitulate simbolic ,,Orizontul cărților”.
Lansarea se va încheia cu un dialog cu autoarea și o sesiune de autografe.
Lansarea de carte face parte dintr-o serie de evenimente menite să promoveze cultura și civilizația dobrogeană, să sublinieze profilul identitar al acestei regiuni precum și valorile care o edifică.
Evenimentele organizate în cadrul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța sunt ptomovate atât pe pagina ei web, https://bjconstanta.ro, cât și pe cea de Facebook.

Leave a Reply