Dragi copii, Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța vă invită să vă înscrieți, până la data de 20 ianuarie 2023, la Clubul Code Kids, înființat de Bibliotecă în parteneriat cu Fundația Progress și Asociația Make Sense.
„CODE Kids – Programează viitorul comunității tale” este un proiect național gratuit de IT și STEM pentru copii de gimnaziu între 10 și 14 ani, implementat de Fundația Progress Bistrița, în parteneriat cu bibliotecile publice din România, cu sprijinul financiar al Romanian American Foundation.
Toți cei care sunteți pasionați de calculatoare, robotică, știință, programare și aveți vârste cuprinse între 10 și 14 ani, vă așteptăm alături de noi pentru a experimenta acest proiect gratuit în cadrul Clubului CODE Kids Constanța, timp de 2 ani. Înscrierea se desfășoară până la data de 20 ianuarie 2023, când vom anunța primele grupe de începători de anul acesta.
Dacă doriți să obțineți mai multe informații nu ezitați să ne contactați telefonic, la numărul 0720263243 (Elena Cioclin).
În cadrul CODE KIDS începători, copiii vor parcurge cursurile de IT de pe code.org, vor dezvolta animații și aplicații pe platforma scratch.mit.edu, pe lângă cursuri, vor avea și opționale practice și concursuri ( la sfârșitul anului vor participa la Târgul național de științe).
În cadrul Proiectului CODE Kids, copiii fac coding în bibliotecile publice, participă la activitățile de formare și atelierele organizate în cadrul Bibliotecii și sunt încurajați să se implice activ și chiar să urmeze o carieră în tehnologie.
Biblioteca își deschide larg ușile și vă cere să construiți alături de noi viitorul copiilor noștri.

Leave a Reply