Dragi copii, Biblioteca Județeană „ Ioan N. Roman” Constanța, vă invită ca până la data de 31 ianuarie 2024 să vă înscrieți la Clubul Code Kids, înființat de Bibliotecă în parteneriat cu Fundația Progress.

“CODE Kids – Programează viitorul comunității tale” este un proiect național gratuit de IT și STEM pentru copii de gimnaziu între 10-14 ani, implementat de Fundația Progress Bistrița, în parteneriat cu bibliotecile publice din România, cu sprijinul financiar al Romanian American Foundation.

Toți cei care sunteți pasionați de calculatoare, robotică, știință, programare  și aveți vârste cuprinse  între 10  și 14 ani, vă așteptăm alături de noi pentru a experimenta acest proiect gratuit în cadrul Clubului CODE Kids Constanța, timp de 2 ani. Înscrierea se desfășoară până la data de 31 ianuarie 2024, când vom anunța primele grupe de începători de anul acesta.

Dacă doriți să obțineți mai multe informații nu ezitați să ne contactați telefonic, la numărul 0720263243 ( Elena Cioclin).

În cadrul CODE KIDS începători, copiii vor parcurge cursurile de IT de pe code.org, vor dezvolta animații și aplicații pe platforma scratch.mit.edu, pe lângă cursuri, vor avea și opționale practice și concursuri ( la sfârșitul anului vor participa la Târgul național de științe).

În cadrul Proiectului CODE Kids, copiii fac coding în bibliotecile publice, participă la activitățile de formare și atelierele organizate în cadrul instituției și sunt încurajați să se implice activ în proiectele Bibliotecii.

Implică-te și programează viitorul comunității tale!

Leave a Reply