Secţia Mediatecă din cadrul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța organizează în perioada 1-7 martie, expoziția de CD-uri și DVD-uri: „Frédéric François Chopin”.
Cu această ocazie, utilizatorii care vor vizita expoziția amplasată în holul de la etajul I al instituției, pot împrumuta atât CD-uri și DVD-uri tematice, cât şi alte titluri din colecţia bibliotecii.
Născut la 1 martie 1810, lângă Varșovia, compozitorul polonez Frederic Chopin a fost, fără îndoială, cel mai mare pianist al timpurilor sale. Copil inteligent, cu un dezvoltat simț al umorului, Chopin compune la șapte ani o “Poloneză” și un “Marș militar”. Prima lui audiție publică are loc la vârsta de opt ani (cu un concert de Gyrowetz) și îl face să fie foarte apreciat ca interpret, fiind numit “geniu muzical”. Cu un suflet sensibil și nobil, Frederic Chopin a fost un artist romantic tipic. Compozițiile sale cu o tonalitate personală au avut un efect determinant aproape o jumătate de secol asupra stilului interpretativ al concertelor de pian, acestea fiind preferate și azi în programele de concerte.

Leave a Reply