Miercuri, 07.06.2023, începând cu ora 16:30, la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța va fi inaugurată expoziția „Stadionul FARUL – Templul sportului constănțean”. Aceasta este organizată pentru microbiștii constănțeni de arbitrul Dumitru Mihal, în contextul demarării lucrărilor pentru demolarea actualei arene de pe strada Primăverii, nr. 12.
În decursul anilor, Stadionul FARUL a mai purtat numele „Stadionul Nou”, Complexul Sportiv „1 Mai” și „Gheorghe Hagi”.
Expoziția, amplasată în holul central al Bibliotecii, cuprinde diverse obiecte care au făcut parte din componența vechiului stadion sau a echipei, precum gradene, scaune, gazon, plase, fanioane, echipamente de joc etc. De asemenea, vor mai fi expuse insigne sportive, steaguri, cărți cu tematică sportivă, documente, reviste, poze, vederi cu echipele care au jucat pe stadion.
În plus, vizitatorii vor putea regăsi printre exponate: primul program de meci al echipei FARUL CONSTANȚA, din anul 1958, după schimbarea denumirii din LOCOMOTIVA P.C.A. (Portul Comunicații Ape); programe de meci din anii 1974 – 1990 și din 1995 – 2016; bilete de meci ale jocurilor care s-au desfășurat pe stadion ale echipelor: FARUL, VIITORUL CONSTANȚA, SĂGEATA NĂVODARI, Echipa Națională a României.
Dumitru Mihal este un fost angajat al F.C. FARUL, jucător de fotbal la grupa juniori a F.C. CONSTANȚA, grupa antrenorului Constantin Tîlvescu, în prezent arbitru de fotbal în campionatul județean și un înfocat suporter al F.C. FARUL.

Leave a Reply