Deportarea în Bărăgan (1951-1956)

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” din Constanța organizează expoziția cu titlul „Deportarea în Bărăgan (1951-1956)”, rodul colaborării instituției cu Asociația Foștilor Deportați în Bărăgan din Timișoara și Asociația Foștilor Deținuți Politici din România, Filiala Constanța.
Expoziția se află în holul central al bibliotecii și va fi deschisă în perioada iunie – august 2021. Aceasta cuprinde materiale diverse (carte, presă, iconografie) care reflectă evenimentele de acum șapte decenii și implicațiile lor asupra vieții celor care le-au trăit și nu numai.
Manifestarea este organizată în scopul aducerii în atenția publicului a evenimentelor care au avut loc în perioada 1951-1956 și va avea vernisajul pe data de 18 iunie 2021, ora 10. Data coincide cu Ziua Victimelor Deportărilor din Perioada Regimului Comunist.
La vernisaj vor participa reprezentanți ai Universității „Ovidius” din Constanța, ai Serviciului Județean Constanța al Arhivelor Naționale, ai Asociației Foștilor Deținuți Politici din România, Filiala Constanța și din istorici din cadrul Muzeului Național de Istorie și Arheologie Constanța.
Vă invităm să o vizitați!

Leave a Reply