Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța, cu sediul pe str. Mircea cel Bătrân, nr. 104A, împreună cu Clasa Confucius din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța și Ambasada Republicii Populare Chineze în România, organizează Sâmbătă, 21 mai 2022, ora 13.00 -18.00, Concursul de limbă și cultură chineză „Podul Chinezesc” pentru elevii de liceu, etapa națională (Chinese Bridge Competition for Secondary School Students).

Concursul de limbă și cultură chineză Podul Chinezesc” este un eveniment care întărește relațiile culturale, de prietenie și respect reciproc între cele două țări, România și Republica Populară Chineză, o relație cu o lungă tradiție. Învățarea limbii chineze a devenit un obiectiv important în oferta educațională a Universității „Ovidius” din Constanța, care s-a aliniat astfel altor universități de prestigiu din țară care găzduiesc Clase Confucius. Clasa Confucius din Constanța a dobândit statut de sine stătător în anul 2019 și oferă cursuri de limbă, cultură și civilizație chineză pe toate nivelurile, prin intermediul profesorilor chinezi, cu examene și diplome recunoscute, cu posibilitatea de a urma cursuri în China, într-un stadiu avansat al învățării limbii.

La eveniment vor fi prezenți distinși oaspeți chinezi: domnul Li Zhengbo, Directorul pentru Educație din cadrul Departamentului de Arte, Știință și Educație (Ambasada Republicii Populare Chineze în România), domnul Wu Wenlong din cadrul Departamentului de Arte, Știință și Educație (Ambasada Republicii Populare Chineze), doamna Zhou Jialei, Directorul Chinez al Institutului Confucius din București, doamna Wang Jiong, Directorul Chinez al Institutului Confucius din Sibiu, doamna Feng Shaozhong, Directorul Chinez al Institutului Confucius din Cluj, profesorii chinezi din București, Liu Lei, Zhou Lingling, Jiang Li și Wei Shuhui, profesorii chinezi din Sibiu, Feng Fangting, Sun Xuge și Du Beibei, profesorii chinezi din Cluj, Chen Kailun, Song Guanhuai, Zhao Xueqi.

Din partea gazdelor constănțene vor fi prezenți: domnul Prorector Cercetare și Inovare, prof. univ. dr. Mihai Gârțu, Directorul chinez al Clasei Confucius din Constanța, profesorul Wang Yanjie, Directorul român al Clasei Confucius, prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici, profesorii Xu Yating, Xu Yujin și Lu Miao.

 

Evenimentele organizate în cadrul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța sunt promovate atât pe website-ul instituției, https://bjconstanta.ro/, cât şi pe pagina de Facebook a acesteia.

Leave a Reply