Ziua Universală a Iei, marcată la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” din Constanța.
Cu prilejul Zilei Universale a Iei, Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” din Constanța organizează expoziția „Pe firul cărții și al iei. Zestrea Bibliotecarilor”. Vernisajul expoziției va avea loc joi, 24 iunie 2021, de la ora 12:00, în holul central al bibliotecii.
„Pe firul cărții și al iei. Zestrea Bibliotecarilor” este o expoziției atipică, iar ineditul constă în faptul că piesele expuse sunt ii și alte componente ale portului tradițional, care aparțin bibliotecarilor instituției, mai exact sunt în familiile lor de cel puțin două generații, fiind cusute de către părinții sau bunicii lor. Alături de piesele vestimentare expuse vor fi prezente și albume de cusături din colecțiile bibliotecii, materiale iconografice care ilustrează portul popular, dar și cămăși cusute în cadrul șezătorilor organizate de Asociația Cusături Dobrogene din Constanța.

Orice ie, se spune, poartă o poveste. Pe ie sunt cusute povești despre viață, despre frumusețe, despre natură, cosmos sau credință. Toate aceste povești le puteți auzi spuse de către reprezentantele Asociației Cusături Dobrogene, care vor aduce un plus valoare acestei manifestări.
Evenimentul va fi transmis live pe pagina de socializare a bibliotecii.
Din partea Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” din Constanța vor prezenta expoziția domnul Angelo Mitchievici și doamna Corina Apostoleanu.
Vă mulțumim și vă așteptăm!

Leave a Reply