De Ziua Internațională a Poeziei, Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” din Constanța vă propune câteva poeme semnate de tânărul autor Marcel Vasilescu. Poeziile au fost publicate postmortem, în broșura „Fărâme de oglindă”, în anul 1943.
Născut la Constanța, pe 11 martie 1925, poetul Marcel Vasilescu a trăit doar 18 ani, fiind răpus de tuberculoză, la 18 septembrie 1943.
Potrivit istoricului literar Enache Puiu, Marcel Vasilescu era o „fire sensibilă și cu un fizic șubred”, elev al Liceului „Mircea cel Bătrân” din Constanța, care a lăsat în urma sa mai multe manuscrise, inclusiv traduceri din franceză. În lucrarea „Istoria literaturii din Dobrogea” Enache Puiu menționează, de asemenea, că Marcel Vasilescu „a realizat versuri de un romantism accentuat sceptic, decepţionist, în maniera meditaţiilor de început ale lui Gr. Alexandrescu, pe o diversitate de teme, între care şi cea a ruinelor şi a mormintelor. […] Neaștepată pentru vârsta poetului este și pregnanța plastică a fragmentelor descriptive, versurile închegând câteva tablouri cu putere de reprezentare”.

Fărâme de oglindă

Leave a Reply