• „Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii”, film de Cătălin Mitulescu (2006), o coproducție România – Franța, tratează povestea unei mici comunități din apropierea Bucureștiului, aflată în pragul Revoluției din 1989. „Un film despre cum un puști de 7 ani ne-a scăpat de Ceaușescu , iar o adolescentă de 17 ani și-a putut hotărî viitorul, o tragi-comedie cu nuanțe de absurd și sublim.” În rolul adolescentei, o puteți vedea pe actrița cu origini dobrogene, Dorotheea Petre.
  • „Ray” (2004) – film biografic despre viața muzicianului de rhythm and blues, Ray Charles. „Ray” îl prezintă pe actorul premiat cu Oscar, Jamie Foxx în rolul unui deschizător de drumuri în probleme de suflet, un om care a învins sorții potrivnici și a luptat cu imposibilul pentru a deveni o adevărată legendă a muzicii”.
  • „Millenium 3 : Castelul din nori s-a sfărâmat”(2009), regizat de Daniel Alfredson. Acest film este partea a 3-a din serialul de succes suedez, bazat pe romanul bestseller omonim de Stieg Larsson, un thriller dramatic, cu elemente de crimă și mister.
  • „Ernesto Che Guevara : Victorie eternă” (2008), film documentar biografic regizat de Clark Green. „Dr. Ernesto Rafael Guevara de la Serna (14 iunie 1928 – 9 octombrie 1967), mai cunoscut sub porecla sa de Che Guevara sau El Che, a fost un celebru revoluționar de stânga, lider al regimului comunist cubanez și insurgent sud-american. Acest documentar încearcă să descifreze enigma revoluționarului convins Ernesto Guevara, care pe de o parte scria poezii minunate, iar pe de altă parte nu ezita să apese pe trăgaci atunci când cineva se împotrivea idealurilor sale și ale poporului său. Documentarul cuprinde biografia acestui personaj controversat ce întruchipează visul romantic revoluționar.”

 

Vino la Bibliotecă, la Secția Mediatecă și vei găsi aceste filme și multe alte noutăți!

https://tinread.biblioteca.ct.ro/opac/

Leave a Reply