Radu Paraschivescu (n. 14 august 1960, București) este un prozator, traducător, jurnalist și redactor de carte român. A absolvit cursurile Facultății de Filologie din București, secția engleză-franceză și, apoi, a lucrat ca profesor de limba engleză, bibliotecar și documentarist.

Este unul din cei patru jurnaliști, care, prin intermediul programului Biblionet și a campaniei „Căutătorii de povești”, au contribuit la promovarea bibliotecilor publice din România.

Sursa: https://ro.wikipedia.org/wiki/Radu_Paraschivescu

 

Radu Paraschivescu  despre lectură:  „Citesc zilnic, aici nu încape discuţie. Poate părea o formă de alint intelectualist sau chiar mai rău, dar nu concep o zi petrecută fără citit (… ) mi se pare unul dintre lucrurile cele mai frumoase şi bune pe care le poţi face în viaţă.

Radu Paraschivescu despre bibliotecă:  „Oamenii trebuie să înţeleagă că biblioteca nu rămâne o magazie cu cărţi, ci se transformă într-un centru de coeziune, unde se pun în circulaţie informaţii care recompun lumi şi care, foarte important, nu lasă lumile existente să se scufunde

 

Recomandări de lectură:

Caută cartea dorită în catalogul online – Click aici!

 

Leave a Reply