Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța, cu sediul pe str. Mircea cel Bătrân, nr. 104 A, organizează joi, 29 iunie 2023, ora 17:00, în Sala 3, lansarea volumului de versuri Sunt ruda de sânge a unui timp nebun” (Editura InfoEST, 2023) al lui Mihai VINTILĂ.

Licențiat în drept și economie, Mihai Vintilă este autorul volumelor de poezie „Primii Paşi” (2005), „Fiare şi oameni” (2012), „Ordine in gânduri” (2013), Sensul Cuvintelor” (2014), Adevăruri mari scrise cu litere mici” (2015), Dirijorul de cuvinte” (2017) și redactor-șef al revistei Litera 13. De-a lungul timpului, a fost inclus în mai multe dicționare și antologii, iar activitatea lui scriitoricească a fost răsplătită cu diverse premii, printre care menționăm: Diploma de Onoare oferită de Ministerul Culturii, Direcția pentru Cultură Brăila, secțiunea Cultură scrisă și Mass-media (2015), premiul pentru poezie la Festivalul Național de literatură „Eminescu la Oravița” (2018), pentru volumul „Dirijorul de cuvinte”, premiul pentru proză „Ada Orleanu” la Concursul național „Călanul Cultural” (2022) etc.

În volumul „Sunt ruda de sânge a unui timp nebun”, Mihai Vintilă ne propune o lirică a dematerializării, a căutării unei identități dizolvate în creuzetul vremurilor, dar în același timp o privire lucidă asupra a ceea ce el numește „timp nebun”.

Cartea va fi prezentată de prof. univ. dr. habil. Angelo MITCHIEVICI, directorul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” și Bogdan BOERU, membru al Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România.

Evenimentele organizate în cadrul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța sunt promovate atât pe website-ul instituției, https://bjconstanta.ro/, cât şi pe pagina de Facebook a acesteia.

Leave a Reply