Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța a inaugurat prima minibibliotecă stradală din cadrul proiectului „Raftul verde”.
Minibiblioteca stradală conține cărți provenite din donații și este amplasată în fața intrării în Campusul universitar al Universității „Ovidius” din Constanța.
Proiectul „Raftul verde” este finanțat de Consiliul Județean Constanța și presupune donații de carte de la comunitate, pentru comunitate, precum și dezvoltarea unei rețele de minibiblioteci stradale destinate publicului iubitor de carte. El este realizat împreună cu o echipă de voluntari ai Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman”
Minibiblioteca a fost inaugurată de managerul Bibliotecii Județene Constanța, prof.univ.dr. habil. Angelo Mitchievici.
Până la finalul lunii octombrie vor fi deschise încă nouă astfel de minibiblioteci, care vor fi amplasate în zone de interes ale municipiului Constanța. Prin Proiectul “Raftul Verde” se dorește încurajarea donațiilor de carte și proiectarea unei comunități a viitorului bazată pe generozitate, respect față de cultură, promovarea valorilor culturale și instalarea în mijlocul comunității a unei platforme solide de educație permanentă.

Leave a Reply