La 30 de ani de la evenimentele din Decembrie 1989, Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța organizează expoziția cu titlul „România: 30 de ani de istorie contemporană. Decembrie 1989 – Decembrie 2019”.
Organizatorii, bibliografii din cadrul biroului „Bibliografie dobrogeană”, aduc în atenția publicului carte, presă și iconografie din colecțiile bibliotecii care ilustrează diverse aspecte legate „Revoluția Română din Decembrie 1989”, cu accent pe modul în care acestea sunt reflectate în istoriografia contemporană.


De asemenea, este evidențiat și modul în care orașul Constanța și județul Constanța au participat la aceste evenimente, una dintre consecințe fiind declararea municipiului Constanța „oraș martir”.
În acest context, pe parcursul lunii decembrie, vor avea loc diferite activități în care vor fi implicate cadre didactice și elevi ai unor licee constănțene, evenimente prin care elevii dar și alți utilizatori ai bibliotecii se vor familiariza cu tot ceea ce a însemnat anul 1989 în România și în Europa și modul în care evenimentele istorice de la sfârșitul deceniului al 9-lea al secolului trecut au marcat istoria contemporană.
Expoziția este deschisă în holul central de la parterul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța, în luna decembrie 2019.

Leave a Reply