În fiecare an în data de 26 Aprilie sărbătorim Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale și ne reamintim rolul pe care îl joacă drepturile de proprietate intelectuală (brevete de invenție, mărci comerciale, desene industriale, drepturi de autor) pentru încurajarea inovației și a creativității.

Tematica Zilei Mondiale de Proprietate Intelectuală din anul 2021 este: „Conectăm oameni pentru afaceri de succes”, iar inovațía, creativitatea și drepturile de proprietate intelectuală sprijină dezvoltarea omenirii.

Biblioteca Județeană “Ioan N. Roman” Constanța deține o colecție de brevete, unele chiar în original. În prezent sunt 5598 unități de bibliotecă, iar colecția se dezvoltă în continuare cu ajutorul donației oferite lunar de Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM).

Biblioteca judeţeană vă invită să vă spuneţi puctul de vedere referitor la proprietatea intelectuală şi impactul acesteia asupra vieții pe pagina de Facebook a bibliotecii (www.bjconstanta.ro) sau pe pagina WIPO  (www.facebook.com/worldipday).

 Responsabil OSIM, Carmen Buştiuc

Leave a Reply