Din 1998, de când s-a mutat în actualul sediu, Biblioteca Județeană Constanța și-a făcut o datorie de credință din a organiza variate expoziții în beneficiul comunității locale. Scopul acestor expoziții este de a oferi publicului acces la artă, idei, cultură, dar și de a oferi artiștilor locali un loc potrivit pentru a-și prezenta creațiile. Respectând câteva reguli simple, oricine este invitat să expună gratuit în galeria de la parterul bibliotecii, dar în special artiștii amatori și cei tineri, în curs de afirmare.

De-a lungul anilor, BJC a găzduit expoziții de picturi și desene, fotografie, de afișe, hărți, cărți poștale, caricaturi și ilustrații de carte, icoane, goblenuri, sculpturi și obiecte de port național românesc. Au expus, singuri sau în grup, artiști amatori și consacrați de toate vârstele, filateliști, persoane cu dizabilități, deținuți de la penitenciarul Poarta Albă, studenți, elevi și chiar preșcolari. Galeria de expoziții a bibliotecii este situată la parterul clădirii și este amplă și luminoasă, însă pereții ei nu pot fi folosiți pentru o expunere de calitate. E nevoie de aceea de panouri speciale. În anul 2006, cu ocazia celebrării a 75 de ani de la înființarea bibliotecii, d-l Radu Cornescu, cunoscut arhitect constănțean și iubitor al bibliotecii, a avut amabilitatea de a concepe și dona bibliotecii un număr de 10 panouri duble de expoziții. Panourile dumnealui au fost folosite de atunci la sute de expoziții. În timp s-au degradat, iar acum, din nefericire, nu mai pot fi folosite.

Iată de ce BJC vă invită să deveniți unul dintre sponsorii ei, donând sau susținând financiar achiziționarea unui set de panouri expoziționale tip șevalet. În semn de gratitudine, biblioteca va menționa numele dumneavoastră sau al firmei dumneavoastră la expozițiile viitoare ce vor folosi șevaletele, nu ne îndoim pentru cel puțin douăzeci de ani de acum încolo.

Preț estimativ per bucată șevalet de expoziție: 300-350 lei.

Preț total: 3000-3500 lei.

Responsabil: Ionel Alexe, bibliotecar în cadrul departamentului de informații comunitare.

 

Leave a Reply