Personalităţi dobrogene

Personalităţile Dobrogei, oameni care s-au născut aici ori şi-au dedicat întreaga activitate acestui ţinut sunt prezenţi cu medalioane bibliografice.

Mihail Coiciu (1842-1914)
Primar al Constanţei

Ion Bănescu (1851-1909)
Primar al Constanţei

Scarlat Vârnav (? - 1919)
Prefect al judeţului Constanţa

Anghel Saligny (1854-1925)
Inginer

Remus Opreanu (1864-1908)
Prefect al judeţului Constanţa

Marin Ionescu Dobrogianu
(1866-1938) Publicist, istoric

Grigore Antipa (1867-1944)
Biolog, ihtiolog

Ioan N. Roman (1868-1931)
Om politic, publicist, literat

Petru Vulcan (1870-1922)
Publicist, scriitor

Jean Bart (1877-1933)
Scriitor

Ioan Borcea (1879-1936)
Zoolog

Marius Bunescu (1881-1971)
Pictor

Panait Cerna (1881-1913)
Poet

Vasile Pârvan (1882-1927)
Publicist, istoric

Constantin Brătescu (1882-1945)
Geograf, pedagog, scriitor

George Georgescu (1887-1964)
Muzician, dirijor

Ion Jalea (1887-1983)
Sculptor

Ioan Chirescu (1889-1980)
Compozitor, folclorist

Krikor Zambaccian (1889-1962)
Colecţionar de artă, sculptor

Lucian Grigorescu (1894-1965)
Pictor

Vasile Canarache (1896-1969)
Istoric, arheolog

Aram Frenkian (1898-1964)
Filozof

Grigore Sălceanu (1901-1980)
Poet, dramaturg, publicist

Alexandru Ciucurencu (1903-1971)
Pictor

Stan Greavu Dunăre (1905-1929)
Primul bibliograf al Dobrogei

Grigore Moisil (1906-1973)
Matematician

Cella Serghi (1907-1992)
Scriitoare

Virgil Teodorescu.jpg (1909-1987)
Scriitor

Pericle Martinescu (? - 1911)
Scriitor

Adrian Rădulescu (1932-1996)
Istoric, arheolog

fotografii după documentele
Bibliotecii Judeţene "Ioan N. Roman"
Constanţa