„Forest Gump”, film de Robert Zemeckis (1994), în care Tom Hanks ne oferă o prestație uimitoare în rolul lui Forrest, un om obișnuit a cărui viață și inocență se împletesc cu cele mai importante momente ale generației sale. Câștigător a șase Premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor și cel mai bun actor (Tom Hanks), „Forest Gump” rămâne unul din cele mai bune filme din toate timpurile.

„Ferestrele sufletului” (Big Eyes) (2014) – „o poveste adevărată despre artă și arta decepției. Filmul ne spune povestea scandaloasă a uneia dintre cele mai mari fraude din istoria artei. La sfârșitul anilor ’50 – începutul anilor ’60, pictorul Walter Keane a atins un succes răsunător, revoluționând lumea artelor vizuale cu picturile sale enigmatice ale unor copii cu ochii mari. Cu toate acestea, șocantul și straniul adevăr va ieși la iveală până la urmă: lucrările lui Walter nu fuseseră create de el , ci de soția sa, Margaret. Cu această minciună colosală, se pare că familia Keane a reușit să păcălească o lume întreagă. ”

„Fata din tren” (The Girl on the Train) (2016). Filmul bazat pe romanul bestseller omonim de Paula Hawkins este un thriller psihologic captivant. Personajul principal, o femeie alcoolică, divorțată, este implicată într-o investigație polițistă în legătură cu o persoană dispărută. În spatele acestei anchete, se ascunde o poveste terifiantă.

„Harry Potter”- seria de filme pentru copii, bazate pe romanele celebrei scriitoare J. K. Rowling. Filmele sunt produse în perioada 2001-2011 și au avut un succes răsunător în rândul copiilor și adolescenților. Biblioteca noastră deține atât cărțile, în diverse ediții traduse în română, cât și două audiobook-uri, pentru acei utilizatori care doresc să audă povestea.

Vino la Bibliotecă, la Secția Mediatecă, și vei găsi aceste filme și multe alte noutăți!

https://tinread.biblioteca.ct.ro/opac/

 

Leave a Reply