Acțiuni culturale desfășurate în luna iulie 2024 – Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

 

4 iulie 2024 – Războiul Rece. O scurtă istorie a unei lumi divizate”

Expoziția “Războiul Rece. O scurtă istorie a unei lumi divizate”, pregătită de Filiala pentru Educație Publică din Varșovia, vine în două versiuni: poloneză și engleză la Biblioteca Județeană în holul mare de la Parter.

5 iulie 2024–Ziua națională a Curajului. Ce înseamnă să fii curajos ?,Așa că îndrăznește să faci ceea ce alții îți spun că nu se poate. Sparge barierele. Fii diferit. Știm, nu e deloc ușor. Și câteodată ai nevoie de cuvintele potrivite, pentru a începe să prinzi curaj. Sala Cataloage, ora 11.00.

9 iulie 2024 – Micii cuceritori – în vacanță la bibliotecă, activitate comună a secțiilor Împrumut copii, Ludetocă și Mediatecă. Responsabili: Elena Becheanu, Diana Codreanu , Iulia Dima, Condur Emilia și Mirela Postelnicu.

Teatrul de vacanță”– Trupa de teatru „Joy”, condusă de actrița Mariana Milaș propune un eveniment de două zile de teatru și cursuri de actorie pentru copii și adolescenți.  Participanții vor beneficia de exerciții de dicție, de improvizație scenică sau vor putea să își pună la încercare atenția și capacitatea de memorare prin jocuri specifice cursurilor de actorie. Pe parcursul a trei ore, timp de două zile vom realiza activități de dezvoltare a abilităților de comunicare, vom prezenta scenete, scurte piese de teatru sau monologuri cu și pentru copii cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani. Locul de desfășurare: Aula Bibliotecii. Programul de desfășurare a evenimentelor va fi următorul: 27.06.2024, orele 16: grupa de vârstă 8-12 ani, 08.07.2024, orele 14: grupa de vârstă 12-16 ani și grupa de vârstă 5-8 ani. Responsabil din partea bibliotecii, Alina Grama – Compartiment Achizitie Carte.

 

Expoziții:

1 – 7 iulie 2024 – Expoziția „Enciclopedii pentru copii”, hol etaj I. Responsabili: Condur Emilia și Mirela Postelnicu.

1 – 31 iulie 2024 – Expoziția „Franța și valorile europene”, hol central parter.           Biroul bibliografic: Luminița Stelian, Angela-Anca Dobre, Adriana Pitu.

1 – 31 iulie 2024 – Expoziția „Democrația americană”, hol central parter.  Biroul bibliografic: Luminița Stelian, Angela-Anca Dobre, Adriana Pitu.

1 – 31 iulie 2024 – Expoziția „Dobrogea și nunațe marine”,  hol central parter.  Organizator: Asociația „Amfora”.

1 – 31 iulie 2024 – Expoziția  “ Sugestii pentru lecturi de vacanță”,  hol etaj I. Responsabili: Elena Becheanu, Iulia Dima și Diana Codreanu.

15 – 31 iulie 2024 – Expoziția „Destinații d e vacanță”, hol etaj I.  Activitate comună a secțiilor Împrumut copii, Ludetocă și Mediatecă. Responsabili: Elena Becheanu, Diana Codreanu , Iulia Dima, Condur Emilia și Mirela Postelnicu.

Iulie – august 2024 – Expoziția Marele Tur  – România turistică, hol etaj I. Expoziția vă invită la o călătorie estivală la pas prin țară, din Oltenia în Moldova, din Dobrogea în Transilvania și Banat, prin lectură, mai aproape de istoria unor orașe, descoperind povești de arhitectură, monumente ale naturii și specificul diferitelor comunități. Responsabili: Andreea Bușe, Mihaela Piță, Daniela Mocanu.

 

Proiecte pentru comunitate realizate împreună cu voluntarii Bibliotecii

Proiectul  „CODE KIDS – Programează viitorul comunității tale ”, clubul micilor programatori care se desfășoară : Miercuri și Joi – 10.00 – 12.00.

Proiectul RAFTUL VERDE – O BIBLIOTECĂ NECONVENȚIONALĂ LA CONSTANȚA, ”Raftulverde” este un proiect de întâlnire a comunității cu lectura, sub forma schimbului de carte între cititori  într-un spațiu mai puțin convențional, interior sau exterior bibliotecii. Biblioteca primește donații de carte de la comunitate.

Cinema la Bibliotecă

Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța a fost inclusă în proiectul național „Cinema la  bibliotecă” alături de alte 131 de biblioteci publice din România.

Ne-am alăturat proiectului inițiat de Short Film Breaks și România EduCaB, prin care ne propunem să transformăm spațiul bibliotecii într-un loc de învățare, socializare și de călătorie în lumea cinematografie independente. Scopul proiectului este de a aduce arta cinematografică mai aproape de publicul nostru, transformând biblioteca într-un spațiu cultural inovator.

Vor fi vizionate filme românești și internaționale!

Biblioteca de vacanță, se va desfășura în perioada 1 iulie – 1 septembrie 2024. Anul acesta, programul va cuprinde ateliere pentru copii și tineri cu vârsta cuprinsă între 6 și 18 ani, de la activități artistice la ateliere de robotică, de dezvoltare personală pentru adolescenți (Dare to Care/Învață să îți pese), jocuri, ateliere de lectură și teatru de păpuși, ateliere de creație și  schimb de carte și jucării.

 

VĂ AȘTEPTĂM ALĂTURI DE NOI!

PENTRU PROIECTE VĂ STĂM LA DISPOZIȚIE CU NUMĂRUL DE TELEFON: 0720263243

 

Leave a Reply