Prezentare de carte
 
Biblioteca Județeană Constanța organizează Vineri, 17 decembrie 2021, ora 17:00 prezentarea cărții doamnei DOINA JELA, Pe cont propriu jurnal (1989-1995) (Editura Corint, 2021).
 
Cartea va fi pusă în discuție prin intermediul unei mese rotunde unde prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici se va afla în dialog cu scriitoarea și publicista Doina Jela, a cărei activitate culturală este profund legată de Constanța și spațiul de cultură dobrogean cum este volumul „Oleg Danovski. Omul, artistul, legenda”.
 
Doina Jela este o prozatoare talentată, autoare a romanelor Villa Margareta și Efectul fluturelui, dar și un cercetător dedicat studiului perioadei comuniste, a fenomenului totalitar în secolul XX. Numeroase cărți afirmă această vocație a căutării adevărului, a afirmării valorilor care au edificat ideea europeană, a încercării de înțelegere și prezentare a represiunilor totalitare și a efectelor generate de acestea asupra societății civile atât în România, cât și în spațiul est-european: Această dragoste care ne leagă, Drumul Damascului. Spovedania unui fost torționar, Lexiconul negru. Unelte ale represiunii comuniste, Reușești sau mori – convorbiri emailate cu Vladimir Bukovski, Ungaria 1956: revolta minților și sfârșitul mitului comunist (în colaborare cu Vladimir Tismăneanu), O sută de zile cu Monica Lovinescu etc.
 
Având în vedere recentele reglementări privitoare la desfășurarea evenimentelor culturale în contextul pandemic actual, evenimentul se va desfășura cu un public limitat, pe bază de invitație, prezentarea cărții fiind transmisă live pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța. (text original)
 
Lansarea cărții face parte din seria de evenimente dedicate culturii dobrogene și subliniază profilul identitar multicultural al acestei regiuni precum și valorile care o edifică.
Evenimentele organizate în cadrul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța sunt promovate atât pe website-ul instituției, https://bjconstanta.ro/, cât şi pe pagina de Facebook a acesteia.

Leave a Reply