Cu toții ne dorim ca cei mici să citească mai mult. Părinți, bunici, profesori, bibliotecari ne întrebăm ce putem face în acest sens. Apropierea copiilor de carte, de lectură nu este întotdeauna cel mai ușor lucru, dar împreună trebuie să reușim. Copiii au nevoie de un mediu atractiv pentru a fi creativi, independenți, sociabili și informați, iar o bibliotecă modernă trebuie să asigure celor mici condiții de studiu, lectură, joacă, interacțiune și comunicare.

Secția pentru copii a bibliotecii noastre a început de câțiva ani un proces de modernizare a spațiului destinat copiilor, prin schimbarea mobilierului și completarea colecțiilor cu noi apariții editoriale. Pentru a crea o atmosferă caldă, atrăgătoare, în care copii să-și dorească să vină și să-și petreacă timp, vă invităm să vă alăturați nouă, cu idei,  donații sau sponsorizări.

Ne-am gândit că un spațiu prietenos, asemănător celui de acasă, în care copiiise pot așeza confortabil în fotolii puf, cu cartea preferată în mână ar fi un bun început.

De ce petrecerea timpului la bibliotecă este un lucru bun? Din mai multe puncte de vedere. Beneficiile sunt atât pentru copii, cât și pentru părinți si bunici. Cei mici sunt familiarizați cu cartea, cu lectura, li se cultivă gustul de a citi, de a socializa cu alți copii de vârsta lor, într-un mod degajat și într-un alt spațiu decât cel al școlii. Părinții și bunicii pot petrece și ei un timp plăcut, să iasă din rutina unei zile obișnuite, să petreacă timp pentru ei, să-și aleagă cărți, să răsfoiască reviste, enciclopedii sau alte materiale. În acest scop, noi, bibliotecarii Secției pentru copii am amenajat un Raft al mămicilor pe care avem grijă să-l actualizăm periodic.

Vă rugăm să ne susțineți  în demersul de a crea un spațiu cât mai atrăgător pentru copii și a ne putea actualiza colecțiile bibliotecii cât mai des cu noile apariții editoriale.  Am gândit în acest sens câteva pachete ce conțin piese de mobilier și cărți pe care cei mici le solicită în mod frecvent bibliotecii.

Dacă doriți să obțineți mai multe informații nu ezitați să ne contactați pe pagina de facebook sau telefonic, la numărul 0722599932.

 

PACHET  1:    300 RON

  •  1 fotoliu – puf preț estimativ – 200 lei (www.fabricadepufi.ro/fotoliu-puf-eco-)
  • R.J. Palacio –Pasărea albă, Editura Arthur ; prețestimativ-  35 lei
  • Brubaker Bradley – Războiul care mi-a salvat viața, Editura Arthur; preț estimativ- 38 lei
  • Brubaker Bradley – Războiul care m-a învățat să trăiesc, Editura Arthur; preț estimativ- 27 lei

PACHET 2:   506 RON

Leave a Reply