Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța, în colaborare cu Asociația Farul Ospitalier Constanța, vă invită pe data de 27 mai 2022, vineri, ora 1700, în holul Bibliotecii Județene, la deschiderea expoziției de sculptură a artistului plastic Gabi Lungu, expoziție intitulată „La fereastră”, în prezența artistului. Despre expoziție vor vorbi prof. univ. dr. habil. Angelo Mitchievici și scriitorul Bogdan Boeru.

În 1988, pe când frecventa cursurile Institutului „Mircea cel Bătrân” (actual U.M.C.), în urma unui accident, Gabriel Lungu rămâne paralizat în jumătatea inferioară a corpului. Este momentul unei schimbări destinale, tânărul abandonează facultatea pentru a se apuca de sculptură. Începând cu 1991, ia lecții de sculptură de la sculptorul George Culea. Spre deosebire de maestrul său, care preferă piatra, Gabriel Lungu se orientează către lemn , mai ușor de modelat, păstrând în amintire viața care a curs prin el. Lucrările lui se găsesc în colecții de stat din: România și Bulgaria, precum și în colecții particulare din: România, Bulgaria, Israel, Marea Britanie, Franța.

Evenimentele organizate în cadrul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” Constanța sunt promovate atât pe website-ul instituției, https://bjconstanta.ro/, cât şi pe pagina de Facebook a acesteia.

 

 

Leave a Reply